Duiken

Duiken in de Beldert, cockpit Boeing 747

Op zaterdag 25 juli 2015 ging ik met Dirk duiken in "De Beldert", naar de cockpit van de afgezonken Boeing 747. Het zicht is goed en tussen het riet vind je naast een prachtig lichtspel veel kleine visjes. De duikstek heeft een steiger voor het in/uit het water gaan, ruime parkeerplaats en toilet units. Het aan de plas gelegen duikcentrum de Beldert vult flessen (ook nitrox) en heeft naast heel veel duikspullen ook verse koffie en koeken

Lees meer: Duiken in de Beldert, cockpit Boeing 747

35-jarig Lustrum Duik Team Eindhoven (DTE)

Op zaterdag 5 juli werd ter ere van het 35-jarig bestaan van Duik Team Eindhoven (DTE) een lustrumactiviteit georganiseerd. De deelnemende duikers werden in groepjes verdeeld en elk groepje kreeg een aantal opdrachten voor zowel boven als onder water. De opdrachten onder water vereisten de benodigde creativiteit! Hierna werd de kennis van de slimste duikers van elke groep getest middels "Beste Duikertje van de Klas". Nadat de beste groep de gouden snorkel mocht ontvangen was er tijd voor een biertje tijdens de heerlijke barbecue! Lustrum commissie bedankt!

Sepia's zoeken in Zeeland

Op dinsdag 11 juni 2013 gingen een paar enthousiastelingen van Duik Team Eindhoven (DTE) op zoek naar sepia's in Zeeland. Bij de Bergse Diepsluis werd het water afgespeurd. En we hadden geluk! Wel drie prachtexemplaren werden gespot!

Duiken in Nemo33

Ooit willen duiken op 33 meter diep bij een aangename watertemperatuur van 32 graden en een restaurant op een paar meter afstand? Dan is Nemo33 in Brussel (Belgiƫ) de place-to-be: 250.000 kubieke meter water van 32 graden en 33 meter diep.

Duiken in de Empelse plas met snoeken!

Wendy en ik zijn gaan duiken en hebben een nieuwe plek geprobeerd, een meertje in Rosmalen, ook wel het "Empelse gat" genoemd. Er is een plek om gemakkelijk het water in te gaan, en op 25m een (gratis) autoparkeerplaats. We hebben veel vis gezien, vooral kleine, maar ook twee grote snoeken.